Apartment for a small family
New York, New York


This 1,600 square foot apartment occupied the southern facade of a 1920s building near the American Museum of Natural History, on a relatively quiet street. Since the building is taller than is southerly neighbors, the apartment was flooded with southern light and had terrific urban views across the neighboring rooftops. The original plan was comb-like, with each of the rooms accessed from a dark, long corridor on the north side. The renovations, using cabinetry walls and strategically-placed cut-outs, created a continuous view corridor along the southern wall. While doubling the storage space in the apartment, the renovation work gave it a modern sense of openness and spaciousness. In the master bedroom, a strategically located murphy bed creates a small dressing area and allows for a play and leisure area with an uninterrupted view across Central Park. Photos: Paùl Rivera, ArchPhoto

Date of Completion: 2006
All photos by Paúl Rivera, archphoto

Back

reciprocal views to and from living room and master bedroom

1/4