Guest House
Montauk, New York


The guesthouse is intended to compliment an existing residence, to offer retreat and privacy. It occupies a position between a cultivated garden and a natural wetlands. The post-and-beam construction is expressed differently in the house's various facades: the vertically articulated north facade encloses the staircase, while the horizontally-oriented south facade opens the view towards the wetlands. Programmatically, the house contains a livingroom, a music studio and two bedrooms. The lower-floor bedrooms, which open onto a cantilevered porch, seem "within" the natural underbrush. On the upper floor, the primary spaces offer a longer view. From the livingroom and its Pullman kitchen, both separated from the music studio by the fireplace, a stair accesses the roof terrace, from which an exterior stair leads back to the lower level: every room in the house is accessed by two routes, which allows each inhabitant the choice of seeking out contact with others - or avoiding it.

Date of Completion: n/a

Back

View from driveway  

1/19